Kismama vagy és keresed a megfelelő szertartást, ami segíthet megerősíteni az önbizalmad és felkészíteni a szülésre?

​​A Blessingway, vagyis a szülésre bocsátó szertartás során a kismamát egy megtartó, erős, támogató női körben egy igazán különleges rituálé részeként készítjük fel az előtte álló izgalmas útra. Célunk, hogy a leendő édesanya (legyen szó az első, akár a többedik gyermekről), bizakodva, bátran tekinthessen a kisbabája születésére, hogy a jelenlévő női energiák összekapcsolódva felemeljék és megtartsák őt.

A Blessingway ünnep a navaho indiánoktól ered, ahol a kismamához legközelebb álló nők összegyűltek egy rituális szertartás keretében bölcs szavakkal, valamint áldásokkal bátorították a várandós nőt. Ez az anyaságba való átmenet rítusa, amely kultúráról kultúrára, nemzedékről nemzedékre és nőről nőre öröklődött.

A szülésre bocsátó ünnep nemcsak egy szertartás, hanem egy élmény, amelynek során a résztvevők az anya erősségeire, képességeire és történetére összpontosítanak. Ez egy olyan alkalom, amikor az anya megoszthatja a várandósság és a szülés felkészülésének élményét szeretteivel, és együtt építhetnek egy erős közösséget.

A szertartás minden hitrendszert tiszteletben tart, és alkalmazkodik az egyéni értékrendhez.

A ceremónia nem csak megerősíti az anya önbizalmát, hanem egyben csodálatos élményt is nyújt minden résztvevő számára.

A szülésre bocsátó ünnep nem csupán egy szép módja annak, hogy megadjuk az anyának a tiszteletet, hanem megváltoztatja azt is, ahogyan a szülésre tekintünk. Útközben valahol elfelejtette a modern ember, hogy amikor életet teremt, szeretetet teremt. Ezzel a csodálatos ceremóniával újra megnyitunk egy fejezetet a nők, férfiak és családok számára, hogy a születésre szent alkalomként tekintsenek, aminek mindannyian örülhetünk.

Minden egyes ünnep más és más, hiszen itt nincs meghatározott sorrend, vagy kötelező elem, így teljes mértékben a kismama igényeire szabom a ceremóniát. Ünnepelj a szeretteiddel, ragyogj és tündökölj, mint egy királynő!

„Ez a kreatív rituálé célja – egyensúly növelése önmagunkkal, egymással, a világgal és a nagyobb ritmusokkal és energiákkal kapcsolatban, amelyek stabilitást és fényt hoznak életünkbe” – Renee Beck és Sydney Metrick, The Art of Ritual